știi cum e să răsufli dintr-un pătrățel?

A fost odată o corăbioară jucăușă, se juca cu razele de soare, care încercau să străpungă valurile. Corăbioara nu era tare mare, trei pătrățele, nu avea și nici nu visa la patru. Avea trei pătrățele și le legăna pe valurile mării.

Corabia veselă se bucura de viață și se tot juca cu razele… și așa treceau zile…

Într-una din zile, la orizont, s-a zărit o umbră și corabia jucăușă s-a pornit spre ea. Cu cât se apropia se făcea mai întuneric, până s-a atins de umbră și a văzut că umbra era de la două pătrățele mîhnite. Corabia jucăușă s-a atins de ele și le-a simțit amarul și s-a întristat. Ca să ajute aceste două pătrățele, le- a luat de mână și a început a se învârti, până s-a creat un frumos dans dintre două (sumbre) și trei (pline de lumină) pătrățele. Un dans de cinci pătrățele, frumos, vesel, plin de energie.

Dansul s-a urcat pe un val înalt, aproape de cer și…a căzut și… și s-a pierdut.

Din cele cinci pătrățele, cele două s-au retras grăbit și priveau din depărtare cum  zăceau trei pătrățele împrăștiate, abia de tremurau, murdărite de umbre.

Încet și atent cele trei pătrățele s-au adunat, un pătrățel a fost rănit în cădere, dar mai erau două zglobii. A privit amar spre cele două pătrățele, s-a întors și s-a retras la malul său. S-a stăruit mult, până a învățat să trăiască în cele două pătrățele și avea grijă de al treilea care se târa după cele două.

A trecut timp și cele trei pătrețele au început iar să se joace cu razele vesele. Aproape că a uitat că nu mai avea trei pătrățele.

Într-una din zile, pe când se juca pe valuri a văzut apropiindu-se cele două pătrățele, care s-au făcut și mai întunecate. Corabia nu s-a speriat, i s-a făcut milă și a chemat cele două pătrățele să se joace cu ea și razele. Și joaca a devenit veselă, corabia cu trei pătrățele a început a lumina în toate culorile curcubeului și cea cu două pătrățele reflecta culorile ei și părea că ambele corabii sunt de culoarea curcubeului. Și cinci pătrățele jucau un joc plin de culori și veselie.

Când deodată cele două pătrățele au sărit într-o parte și au luat-o la fugă, iar cele trei pătrățele s-au lovit de valul puternic al jocului și au căzut.

Cele două s-au retras grăbit și priveau din depărtare cum  zăceau trei pătrățele împrăștiate, abia de tremurau, murdărite de umbre. Încet și atent cele trei pătrățele s-au adunat: două pătrățele au fost rănite, mai era doar un pătrățel luminos. A privit amar spre cele două pătrățele umbrite de la orizont, a privit și mai amar spre ale sale două pătrățele rănite, s-a întors și s-a pornit spre malul său. Un pătrățel luminos târa după sine două pătrățele nimicite. A încercat mult, până și le-a aranjat alături și a depus multă silință să ajungă la mal.

Privea razele de soare jucăușe și se avînta în joc, dar nu ajungea pînă la raze și cădea… nu pierdea speranța, încerca, încerca pînă nu mai avea puteri și se retrăgea la mal.

Un pătrățel obosit și două umbrite.

6599-water-bottle-sea-ships-hd-wallpaper

“#seabattle”

Maya Synkevich

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s